January 19, 2016

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

7 top tips om via internet een liedje te leren spelen

May 3, 2017

1. Type bij Google de titel van het liedje in, eventueel met de naam van de artiest, en voeg erbij "akkoorden" of "chords". Als je er zeker van wil zijn dat je ook de tekst vindt, of alleen de tekst wil hebben, voeg je "songtekst" of "lyrics" toe. Je komt dan terecht bij websites als Ultimate Guitar of e-chords waar muziekliefhebbers weergeven welke akkoorden er volgens hem of haar gespeeld worden.

 

2. Houd er rekening mee dat deze liedjes op gehoor zijn uitgezocht en dat er dus fouten in kunnen zitten. Probeer een versie en luister of je het er mee eens bent. Vaak zijn er van één nummer meerdere versies, door verschillende mensen uitgezocht. Er staat ook een beoordeling bij door gebruikers.

 

3. Probeer ook de app "Songsterr". Daar staan vaak transcripties in tabulatuur van alle verschillende instrumenten en de gezongen stemmen op.

 

4. Type bij youtube in "masterclass" met de stijl erbij dus bijvoorbeeld "jazz masterclass". Daardoor krijg je meer informatie over hoe je een bepaalde stijl krijgt. Een andere mogelijkheid is "hotlicks", onder die naam komen heel veel instructievideos over allerlei stijlen.

 

5. Controleer of er op Youtube een filmpje staat van een uitvoering door de originele artiest waarbij je de handen van de gitarist kunt zien. Je kunt dan ook zien of er een capo gebruikt wordt en in welk vakje.

 

6. Type bij Youtube de titel van het nummer in met de toevoeging "les" of "lesson" of "instruction". 

 

7. Last but NOT least: koop de app Amazing Slow Downer! De prijs van ongeveer € 15 lijkt hoog maar is minder dan wat je algauw uitgeeft aan een goed stemapparaatje of een capo, en wat je krijgt is echt Amazing: deze app doet wat hij belooft, hij kan de nummers zo langzaam afspelen als je wil, zodat je bijvoorbeeld net wèl precies de tonen van een solo kan horen om uit te zoeken en na te spelen. Het is ook een fantastisch hulpmiddel om een nummer te leren spelen zonder haperen: speel met het origineel mee op je eigen tempo! Als dat gaat kun je het tempo langzaam in stapjes verhogen. De Amazing Slow Downer kan alle nummers afspelen uit je Spotify afspeellijsten en de nummers die op je telefoon staan. 

Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • b-facebook
  • YouTube Black Round
  • Twitter Round
Mobiel: 06-1139 2848  Email: info@gitaarschoolnina.com